Boutique

Notre boutique de délicatesses est intégrée dans la cuisine et vous donne l’opportunité de d’être en contact direct avec nos cuisiniers afin que votre commande suffira à votre attente. Vous recevrez toutes les directives afin de mettre les plats sur table dans les circonstances aussi idéales que possible.
A côté de la carte permanente nous vous proposons un choix divers de suggestions selon la saison.

Heures d’ouverture: De mercredi à samedi de10:00 à 18:00h .
Dimanche de 10:00 à 12:00h.

Klik hier om de Boutique Lucullus Brochure te downloaden
boutique

Delicatessen

Op bestelling 
Kaviaar vanaf 30 gr. Sevruga, Oscietre, Beluga …
(als geschenk of voor eigen gebruik)
Ganzenlever, terrine, bereidingen en vers   
Ambachtelijk gerookte zalm en paling
Quiches
Oesters
Kreeft, levend of bereid
Verse truffels
Olijfolie

Voor onze hobbykoks

Visfumet €9
Gevogeltefond, blank €9
Heldere rundsbouillon €10
Lamsfond €15
Kalfsfond €15
Wildfond €17,5
Prijs per liter

Hapjes

Lepelhapje
Assortiment van 4 koude hapjes €8
Canapé met ganzenlever €3
Receptievoorstel of uitgebreide aperitief voor minimum 8 personenPrijs per persoon bestaande uit 2 koude hapjes, 2 warme hapjes, 2 lepelhapjes en 2 schaaltjes €15
Assortiment van 20 warme hapjes €15

Soepen

Heldere rundsbouillon met garnituur €5
Romige groentenvelouté €6
Romig aspergesoepje* €7
Getomateerde vissoep met venkel en basilicum €8
Gaspacho met volledig garnituur (koude tomaten-komkommersoep)* €8
Kreeftenbisque geparfumeerd met oude Armagnac €10
Prijs per persoon. Wij voorzien een halve liter per persoon.

Koude voorgerechten

Tartaar van Schotse zalm met avocado, artisjok en olijven, bieslook roomsausje en tomatencoulis €16
Carpaccio van tonijn met artisjokbodem, parmesaan en bittere salad €17
Vers gemarineerde zalm met bieslook en zure room #   /td> €17
Salade van tijgergarnalen en gerookte zalm met boontjes en mango # €18
Salade “Folle” van kreeft en ganzenlever * # €24
Halve kreeft van 500 gr “Belle -Vue” met salade, tomaat en crudités €24
Salade “Gourmande” van kreeft met meloen of Nantuasausje # €24
Salade met versgerookte eendenborst, appel, witloof en rode bietenvinaigrette # €14
Rundsfilet “Mode Carpaccio” met gerookte ganzenlever, geparfumeerd met truffelolie €18
Javannais van eendenborst en -lever “Lucullus”, per 100 gr €18
Huisgemaakte ganzenleverterrine met portogelee, per 100 gr €20
Ook kreeften van 800 gr verkrijgbaar en babykreeftjes naargelang het seizoen
# op onze borden afgewerkt indien U wenst

Visgerechten

VG HG
Gepelde scampi’s met fijne groentjes, room, look en verse noedels €15 €20
Ravioli gevuld met scampistaartjes in een zachte kreeftensaus €15 €20
In olijfolie gebakken zalmpavei met roze peper en tuinkruiden met oesterzwammen, spinazie, peultjes en courgette €15 €20
Zacht gestoomde kabeljauw op Oostendse wijze of in tomatencoulis €16 €22
Gegrilde jonge tarbot, romige graanmosterdsaus en witloof of asperges €18 €24
Cordon bleu van tarbot met St. Jacobsvruchten, eidooierzwammen, sliertjes prei en zachte kreeftensaus €18 €24
Normandische tong met Chablissaus, grijze garnaaltjes, reepjes paling €18 €24
Met St. Jacobsvruchten gevulde tongfilets ‘Delfine” (prei en tagliatelle) €18 €24
Met zalmmousse gevulde tongreepjes met fijngesneden groentjes en champagnesaus met bieslook €18 €24
Waterzooi van vis (min 6 pers.) €26
Waterzooi van Kreeft (min. 6 pers.) €24 €45
Aardappelbereiding inbegrepen

Stoofgerechten

Varkenswangetjes gestoofd met met honing, tijm en citroen €18
Coq au vin €19
Waterzooi van hoevekip €19
Navarin van lamsschouder met groentjes (per kg) €34
Kalfsblanquette in een romige currysaus met zilveruitjes, prei, wortelen en champignons (per kg.) €34
Aardappelbereiding inbegrepen in de gerechten die geprijsd zijn per persoon

Vleesgerechten

Filet van Hoevekip met verse pasta, truffel en weidechampignons €21
Varkensnootjes in appelroomsaus met rozemarijn, peultjes en witloof €21
Gebraden eendenborst met honing en tijmsaus, gekarameliseerde appeltjes €22
Gevulde parelhoen met boschampignons, jus opgewerkt met truffelolie €22
Met zwezerik gevulde kwartels geparfumeerd met sinaasappel €23
Filet van Pata Negra “Orloff” €23
Nootjes gebraden lam met dragon en gemengde groentjes €23
Lamskroon met mosterd-peterseliekorst en pot-pourri van jonge groentjes €24
Gebakken Kalfszwezerik in een romige dragonsaus met groentedraadjes of met asperges €25
Aardappelbereiding inbegrepen

Wildgerechten*

Everzwijnfilet met merg en pepersaus €23
Sappig gebraden fazantenhennetje met witloof en knolselderpuree €24
Gevulde fazantenfilet met appelroomsaus geparfumeerd met Calvados en gember €24
Hertenkalffilet “Renaissance” of “Cumberland” €24
Hazenrugfilet met poivradesaus, bosgarnituur, met of zonder room €25
Natuur gebraden patrijs in hoeveboter met witloof €24
* enkel tijdens het wildseizoen, aardappelbereiding inbegrepen  

Wildstoverijen*

Civet van reebok “Renaissance”(per kg.) €36
Hazenpeper in poivradesaus met vier soorten peper en geglaceerde uitjes ( per kg.) €36
* enkel tijdens het wildseizoen, aardappelbereiding inbegrepen

Garnituren

Bij alle hoofdgerechten zijn aardappel- of pastabereidingen inbegrepen uitgezonderd de kilo gerechten
Apart te verkrijgen :
Duchesse aardappelen €3
Aardappelgratin €3
Rösti-aardappeltjes €3
Verse Noedels €3
Gevulde appeltjes* €3
Knolselderpuree *(per kg.) €20
Franse veenbessen op stroop* (per kg.) €18

Desserten

Warme gekarameliseerde appeltaart met kaneelsaus, Tarte Tatin” €5
Marbré van chocolademousses met vanillesaus (per 100 gr.) €6
Rode vruchtensalade “Bourguignonne” €12
Verse vruchtensalade, gezoet met esdoornsiroop €9
Zelfgemaakte sorbets:      1/2 liter €6
Aardbeien,frambozen, citroen, passievruchten  per liter €12
Zelfgemaakt roomijs:      1/2 liter €6
Vanille, chocolade, mokka, pistache, amandelmelk  per liter €12

Koude bufetten

JUVENAL

€30
Gekookte zalm “Parisienne”Tomaat gevuld met grijze garnalen
Verse asperges gerold in gekookte ham
Parmaham met tomaat en Mozzarella di Buffalo

APOLLO

€38
Salade van tijgergarnalen met gerookte zalm en mangoGanzenleverterrine van het huis met Portogelee
Salade “Niçoise”
Cocktail van Zeebrugse garnaaltjes met guacamole
Rundsvlees “Mode Carpaccio”

LUCIUS

€48
Plateau “Neptune” , salade met diverse gerookte vissenGekookte zalm “Parisienne”
Tomaat gevuld met grijze garnaaltjes
Penné met gerookte kip en tomatencoulis
Parmaham met meloen
Salade “Niçoise”

LUCULLUS

€60
Halve kreeft “Belle-Vue”Gerookte zalm met verse asperges
Cocktail van Zeebrugse garnaaltjes met guacamole
Gerookte lotte met fijne boontjes en sinaasappel
Vitele Tonato
Ganzenleverterrine van het huis met Portogelee
Rundsfilet met artisjokbodems en vinaigrette

ITALIAANS

€50
Spirelli met tijgergarnalen en zuiderse groentjesTomaat met Mozarella di Buffalo en basilicum
Parmaham met meloen
Vitele Tonato
Rundsvlees ‘Mode Carpaccio’
Penné met gerookte kip en tomaat
Gegrilde aubergines
Prijzen staan vermeld per persoon
Brood, boter en sausjes inclusief.Te bestellen vanaf 10 personen.